Grilovaná drůbeží játra

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 30 g Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 dl Olej olivový extra panenský
  • 2 kg Játra drůbeží
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 630 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 600 mg
  • Bílkoviny 64 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 947 mg
  • Vláknina 6057.5 mg
  • Vitamín A 6057.5 mg
  • Vitamín B6 2.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.7 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 103.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Játra dobře omyjeme pod tekoucí studenou vodou, potom je osušíme, nakrájíme na plátky, dáme do misky, posypeme solí, pepřem, mletou paprikou, cibuli a česnek oloupeme, drobně nakrájíme a přidáme do misky. Všechny suroviny dobře promícháme, přilijeme 3 lžíce oleje, pokapeme z 1 citronu vymačkanou šťávou a ještě promícháme.

  • 2

    Gril potřeme olejem, rozpálíme na středně vysokou teplotu, játra naskládáme na rošt a z každé strany pečeme přibližně 5 minut.

  • 3

    Upečené sundáme z grilu, porce dělíme na mělké talíře a podáváme.

Komentáře k receptu