Salát z vařené mrkve s hráškem a jablkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Mrkev kořen
  • 60 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 80 g Majonéza
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Jablka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 414 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 270 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 142.6 mg
  • Vláknina 14810 mg
  • Vitamín A 14810 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.5 mg
  • Vitamín E 4.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev uvaříme doměkka, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Jablko oloupeme, vykrojíme jádřinec a jablko nakrájíme na kostičky. Hrášek scedíme a necháme okapat.

  • 2

    V míse promícháme mrkev s jablkem, hráškem, cukrem a majonézou. Před podáváním necháme salát vychladit.

Komentáře k receptu