Smažené sardinkové filety v bylinkách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Sardinka obecná
  • 1 kávová lžička Sůl mořská
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 2 ks Citrony
  • 5 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 261 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 509 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 76.7 mg
  • Vláknina 5451.3 mg
  • Vitamín A 5451.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nahrubo posekáme svazek čerstvých bylinek (petrželka, bazalka, oregano a majoránka), které potom v obalovací misce smícháme s moukou, solí a pepřem.

  • 2

    Filety ze sardinek ve směsi obalíme tak, aby obal byl k masu pevně přlepen.

  • 3

    Olej rozehřejeme ve větší pánvi, vkládáme obalené filety vždy po čtyřech kusech, smažíme 1 - 2 minuty na každé straně, až jsou do hněda zbarvené a křupavé.

  • 4

    Citrony pokrájíme na měsíčky, těmi pak obkládáme porce sardinek na talíři.

Komentáře k receptu