Zeleninová polévka s fazolemi a rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Slanina vepřová
  • 350 g Kapusta hlávková
  • 420 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 100 g Fazole cannellini
  • 100 g Fazole červené
  • 1.5 kávová lžička Majoránka
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Brambory
  • 3 ks Celer řapíkatý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar drůbeží
  • 4 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Rýže loupaná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 735 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 192 g
  • Sodík 1639 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 18.7 mg
  • Draslík 988.2 mg
  • Vláknina 14878.8 mg
  • Vitamín A 14878.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 122.5 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nadrobno posekáme slaninu a oloupanou cibuli, stroužek česneku oloupeme a prolisujeme, oškrábeme a na malé kousky pokrájíme mrkev, brambory. Tři natě řapíkatého celeru pokrájíme na tenké plátky, čtvrtku kapusty nasekáme na tenké proužky, rozmixujeme konzervu rajčat i se šťávou. Sýr Parmezán nahrubo nastrouháme.

  • 2

    Den předem si namočíme fazole cannelini a červené fazole tak, aby byly zcela zalité vodou. Před použitím vodu z fazolí slijeme, ve velkém hrnci na předehřátém oleji smažíme slaninu, česnek a cibuli 5 minut, až cibule zesklovatí, pak přidáme mrkev a brambory s celerovou natí, které smažíme ještě minutu.

  • 3

    Osmaženou směs zalijeme drůbežím vývarem, přidáme kapustu, rajčata, rýži, fazole a sušené bylinky. Osolíme, opepříme, uvedeme do varu. Prudce vaříme 10 minut, potom za občasného míchání na středním ohni vaříme ještě hodinu, až fazole změknou.

  • 4

    Servírujeme posypané strouhaným parmazánem.

Komentáře k receptu