Polévka italská zeleninová s fazolemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Hrášek
  • 150 g Slanina vepřová
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 50 g Petržel - nať
  • 100 g Fazole bílé
  • 50 g Bazalka
  • 100 g Fazolové lusky zelené
  • 100 g Špagety
  • 2 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Cuketa
  • 1 ks Kapusta hlávková
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 3 ks Rajčata
  • 1 ks Feferony
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 0.5 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 l Masový vývar
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 719 kcal
  • Sacharidy 84 g
  • Tuky 201 g
  • Sodík 1989 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 34 mg
  • Draslík 2636.7 mg
  • Vláknina 33709.5 mg
  • Vitamín A 33709.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 361.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Přes noc namočíme do studené vody fazole, aby nabobtnaly a změkly.

  • 2

    Všechny druhy zeleniny omyjeme a nakrájíme na kostičky. Rajčata spaříme ve vroucí vodě a odstraníme z nich slupku a semínka. Z kapusty použijeme jenom asi 5 listů, z celeru 2 řapíky.

  • 3

    Slaninu pokrájíme na kostičky.

  • 4

    Připravíme velký hrnec, do kterého vlijeme olej a rozpálíme. Necháme na oleji zesklovatět slaninu, pak přidáme nasekanou cibuli a česnek. Necháme zesklovatět a přihodíme všechnu pokrájenou zeleninu kromě rajčat. Počkáme, dokud se zelenina neopeče a nezačne vonět. Pak ji zalijeme vývarem. Polévku opepříme a přidáme k ní drcenou feferonku. Přikryjeme poklicí a 1 hodinu vaříme.

  • 5

    Do polévky přidáme na kostičky pokrájená rajčata a polovinu nadrobno nasekané bazalky a petrželky. Vsypeme do polévky i na kousky rozlámané špagety. Osolíme a 15 minut vaříme.

  • 6

    Nakonec přidáme zbytek nadrobno nasekaných bylinek a podáváme.

  • 7

    Před podáváním ještě posypeme nastrouhaným parmezánem.

Komentáře k receptu