Těstoviny s pikantním bazalkovým pestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Sýr Parmezán
  • 500 g Těstoviny konzumní
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 2 hrst Bazalka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 566 kcal
  • Sacharidy 93 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 159 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 3.4 mg
  • Draslík 39.6 mg
  • Vláknina 398.8 mg
  • Vitamín A 398.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Než se uvaří, připravíme si pesto.

  • 2

    Bazalku a petrželku omyjeme, stroužky česneku oloupeme, nakrájíme, vše pak vložíme společně s rozdroleným sýrem a mandlemi do mixéru, jemně nasekáme. Při mixování pomalu přiléváme olej, až se vytvoří hustá omáčka. Dochutíme solí a pepřem.

  • 3

    Uvařené těstoviny slijeme přes síto, rozdělíme na talíře, zalijeme pestem a ihned podáváme.

Komentáře k receptu