Tuňák dušený s fazolkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 250 g Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 4 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 200 g Tuňák ve vlastní šťávě
  • 3 ml Citronová šťáva
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 173 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 1100 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 149.7 mg
  • Vláknina 4502 mg
  • Vitamín A 4502 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakládané fazolky scedíme, česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme česnek, orestujeme, přidáme tuňáka z konzervy, vidličkou ho trochu rozebereme, krátce podusíme. Přidáme fazolky, promícháme, podle chuti osolíme, opepříme, podusíme, odstavíme a zakapeme citronovou šťávou.

Komentáře k receptu