Dušený tuňák

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 250 g Brambory
  • 6 g Petržel - nať
  • 240 g Rajčata
  • 1000 g Tuňák obecný
  • 2 g Tymián sušený
  • 10 ml Citronová šťáva
  • 10 ml Olej olivový
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 6 stroužek Česnek
  • 0.25 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 451 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 170 mg
  • Bílkoviny 61 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 95 mg
  • Draslík 1110 mg
  • Vláknina 6115.8 mg
  • Vitamín A 6115.8 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.7 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na kolečka nakrájenou cibuli osmažíme s drceným česnekem.

  • 2

    Podlijeme 1/4 l vody, přidáme na kostičky pokrájená rajčata a brambory. Vše osolíme, opepříme a přilijeme citrónovou šťávu.

  • 3

    K zelenině přidáme porce tuňáka, posypeme tymiánem a dusíme do změknutí.

  • 4

    Tuňáka se zeleninou podáváme vychlazeného, posypaného sekanou petrželí.

Komentáře k receptu