Italský salát s olivami a cizrnou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 880 g Cizrna konzervovaná
  • 90 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 125 g Lilek nakládaný
  • 125 g Olivy černé
  • 250 g Sýr Parmezán
  • 2 hrst Rozmarýn čerstvý
  • 2 hrst Řeřicha
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 0.2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 621 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 2527 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 42.5 mg
  • Draslík 894.2 mg
  • Vláknina 26815.5 mg
  • Vitamín A 26815.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek oloupeme a prolisujeme. Rajčata a lilek nakrájíme na plátky. Olivy vypeckujeme, sýr rozdrobíme, bylinky omyjeme a jemně nasekáme.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme česnek, cizrnu a rozmarýn, za stálého míchání opékáme asi 5 minut. Pak pánev odstavíme z ohně a směs necháme vychladnout.

  • 3

    Vychladlou směs dáme do misky, přidáme k ní nakrájená rajčata a lilek, rozdrobený sýr, olivy, nakrájenou řeřichu a vše dobře promícháme. Pak pokapeme olejem a octem.

  • 4

    Salát podáváme ideálně s celozrnným chlebem.

Komentáře k receptu