Žampiony na smetaně s citrónovou šťávou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 500 g Portobello
  • 250 g Polenta
  • 125 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 230 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 513 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 23.2 mg
  • Draslík 81.4 mg
  • Vláknina 6061.1 mg
  • Vitamín A 6061.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Velké žampiony portobello očistíme, oloupeme a nakrájíme na plátky silné 1,5 cm. Pažitku a oloupaný česnek nasekáme nadrobno.

  • 2

    Ve vysoké pánvi rozehřejeme olej s máslem, vložíme česnek, který restujeme 2 minuty, pak přidáme plátky žampionů a restujeme z obou stran 1-2 minuty.

  • 3

    Přidáme citrónovou šťávu, smetanu a nasekanou pažitku, osolíme, opepříme, stáhneme oheň a prohříváme přibližně minutu, až se vše dokonale smísí.

  • 4

    Podáváme na polentě.

Komentáře k receptu