Thajské sladkokyselé vepřové s ananasem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 115 g Ananas
  • 400 g Vepřové maso libové
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Paprika červená
  • 0.5 ks Okurka salátová
  • 1 ks Cibule červená
  • 8 ks Rajčata Cherry
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 348 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 268 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 71 mg
  • Draslík 382.6 mg
  • Vláknina 4668.3 mg
  • Vitamín A 4668.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2530.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso před zpracováním necháme alespoň 30 minut ztuhnout v mrazáku, poté jej nakrájíme na tenké proužky.

  • 2

    Ve woku rozpálíme olej a osmahneme na něm dozlatova na tenké plátky pokrájený česnek. Vložíme maso a za stálého míchání restujeme 4-5 minut. Přidáme plátky cibule, rybí omáčku, cukr a opepříme dle chuti. Promícháme a cca 3-4 minuty prohřejeme.

  • 3

    Nakonec vmícháme na kostičky nakrájenou papriku bez semínek, na plátky pokrájenou okurku, měsíčky cherry rajčátek, kousky ananasu a jarní cibulky a za stálého míchání cca 3-4 minuty osmahneme.

  • 4

    Hotovou směs přemístíme do servírovací mísy, dozdobíme snítkami koriandru, nadrobno nasekanou jarní cibulkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu