Salát z celeru s ananasem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Celer bulvový
  • 250 g Jablka
  • 300 g Kompot ananasový
  • 120 g Ořechy lískové
  • 80 g Zakysaná smetana
  • 100 g Majonéza
  • 300 ml Voda pitná
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 508 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 240 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 10.3 mg
  • Draslík 548.8 mg
  • Vláknina 11500.5 mg
  • Vitamín A 11500.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.9 mg
  • Vitamín E 7.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celer očistíme, oloupeme, nakrájíme na nudličky a vložíme do vroucí vody s octem a vaříme zhruba 5 minut. Poté scedíme a necháme okapat. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na nudličky a v míse zakapeme citronovou šťávou. Z ananasu slijeme nálev, ananas necháme okapat a nakrájíme na kostičky. Oříšky nasekáme nadrobno. Zálivku připravíme smícháním majonézy se smetanou, cukrem, solí a pepřem.

  • 2

    K jablkům v míse přidáme celer, ananas, oříšky a promícháme se zálivkou. Před podáváním necháme salát vychladit.

Komentáře k receptu