Hot dogy se salsou rossa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Slanina vepřová
  • 100 g Kapie
  • 100 g Rajčata
  • 2 g Pepř cayenský
  • 6 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 30 ml Olej olivový
  • 20 ml Ocet vinný červený
  • 4 ks Klobása vepřová
  • 4 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 739 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 66 g
  • Sodík 1756 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 108 mg
  • Draslík 647.9 mg
  • Vláknina 4774.5 mg
  • Vitamín A 4774.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve si připravíme salsu. Kapie rozkrojíme na půlky, zbavíme jader a potřeme olejem. Grilujeme z obou stran, až jjsou dokonale propečené.

  • 2

    Na pánvi rozpálíme olej, přidáme prolisovaný česnek a pár minut osmahneme. Přidáme rajčata, cayenský pepř, 15 minut necháme dusit. Přidáme kapie, ocet, sůl a pepř, ještě 5 minut povaříme, nakonec rozmixujeme do hladka.

  • 3

    Klobásy obalíme slaninou a spíchneme párátkem, rozkrojíme na čtyři kusy, na špízové jehly nabodneme střídavě s kolečky cibule. Grilujeme za stálého otáčení, dokud nejsou propečené. Podáváme s hotovou salsou.

Komentáře k receptu