Slaninová omeleta s bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Sýr Parmezán
  • 125 ml Mléko polotučné
  • 2 ks Pórek
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 2 hrst Petržel - nať
  • 2 hrst Bazalka
  • 2 hrst Máta
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 plátek Chléb toastový
  • 6 plátek Anglická slanina
  • 0.08 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 444 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 656 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 382.4 mg
  • Draslík 592 mg
  • Vláknina 10480.2 mg
  • Vitamín A 10480.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.3 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pórky omyjeme a nakrájíme na kolečka, slaninu na proužky. Petrželovou nať, bazalku a mátu omyjeme a jemně nasekáme, sýr nastrouháme.

  • 2

    V pánvi zahřejeme olej, na něm za stálého míchání přibližně 5 minut opékáme kolečka pórku a plátky slaniny, dokud slanina nemá zlatavou barvu. Směs potom vložíme do misky, přidáme nasekanou petržel, bazalku a mátu, vše důkladně promícháme.

  • 3

    V jiné misce ušleháme vejce, mléko a sýr, podle chuti opepříme. Čtvrtinu této směsi vlijeme na pánev a s tou zakroužíme, aby směs pokryla dno i boky pánve. Pak přidáme čtvrtinu pórkové směsi a pečeme asi 1 minutu, dokud omeleta neztuhne. Vyjmeme ji z pánve a zarolujeme. Takto upečeme 4 omelety.

  • 4

    Podáváme je na lehce opečeném plátku chleba.

Komentáře k receptu