Kuřecí prsa pošírovaná se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kuřecí prsa
  • 700 g Brambory
  • 200 g Mrkev kořen
  • 200 g Květák
  • 200 g Brokolice
  • 1500 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Nové koření celé
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 828 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 129 g
  • Sodík 1649 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 128 mg
  • Draslík 1798.1 mg
  • Vláknina 16546.8 mg
  • Vitamín A 16546.8 mg
  • Vitamín B6 2.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 92 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Drůbeží vývar ochutíme citronovou šťávou, bobkovým listem, novým kořením a přivedeme k varu. Do vývaru vsypeme oloupané, na čtvrtky nakrájené brambory a očištěnou, na větší kousky nakrájenou zeleninu. Krátce povaříme.

  • 2

    Potom přidáme omytá kuřecí prsa a zvolna dusíme doměkka, aby maso zůstalo uvnitř šťavnaté.

  • 3

    Podáváme v miskách, přelité trochou vývaru.

Komentáře k receptu