Zeleninový vývar se šunkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 100 g Fenykl sladký - hlíza
  • 100 g Brambory
  • 100 g Šunka parmská
  • 150 g Kapusta hlávková
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Brukev řepka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 224 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 623 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1757.5 mg
  • Vláknina 20654 mg
  • Vitamín A 20654 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 205.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do velkého hrnce nalijeme litr vody a přidáme cibuli, celer, fenykl, vodnici a brambory. Vše přivedeme k varu a vaříme cca 15 minut. Po patnácti minutách přidáme bobkový list, osolíme a opepříme.

  • 2

    Z hrnce vyndáme všechnu zeleninu, pokrájíme ji a vrátíme. Do hrnce nasypekeme nakrájenou šunku a kapustu. Dochutíme solí a pepřem dle vlastní chuti.

Komentáře k receptu