Roštěnky dušené s okurkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 272 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 1458 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 57 mg
 - Draslík 359.6 mg
 - Vláknina 2005 mg
 - Vitamín A 2005 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.7 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Roštěnky po okrajích trochu nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme hladkou moukou. Cibuli nakrájíme nadrobno, kyselé okurky na malé kostičky.
 - 
                                2
V kastrůlku rozehřejeme olej, přiložíme plátky masa, osmahneme, maso vyndáme, na zbytek oleje nasypeme cibuli, orestujeme, vrátíme na cibuli maso, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Asi v polovině dušení přisypeme kyselé okurky a dodusíme.