Dušené roštěnky na žampiónech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Žampiony čerstvé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 550 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 312 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 116.9 mg
  • Draslík 1467.1 mg
  • Vláknina 5989.5 mg
  • Vitamín A 5989.5 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Roštěnky očistíme, nakrájíme na plátky a okraje lehce nařízneme, aby se při pečení nezkroutily. Plátky osolíme, lehce naklepeme (nerozklepáváme je však do tenka) a zaprášíme hladkou moukou.

  • 2

    Do kastrolu dáme rozehřát sádlo a roštěnky na něm zprudka opečeme po obou stranách. Poté je přendáme na talíř.

  • 3

    Na témže sádle osmažíme jemně pokrájenou cibuli. Pak na ni vyskládáme roštěnky, mírně podlijeme a dusíme do měkka.

  • 4

    Očištené žampióny nakrájíme a zvlášť podusíme na másle s petrželovou natí.

  • 5

    Ke konci dušení roštěnek přidáme takto připravené žampióny.

Komentáře k receptu