Vepřová játra na pomerančích

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Pomeranče
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Játra vepřová
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 459 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 277 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 752.5 mg
  • Draslík 991.5 mg
  • Vláknina 8089.8 mg
  • Vitamín A 8089.8 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 144.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 58.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Játra očistíme a nakrájíme na plátky. Pomeranče dobře omyjeme a i se slupkou rozkrájíme na 5 mm silná kolečka. Cibuli oloupeme a jemně pokrájíme.

  • 2

    V pánvi rozpálíme olej, na něj vložíme nakrájenou cibuli a játra, která jsme mírně opepřili. Vše krátce orestujeme, aby se játra tzv. zatáhla.

  • 3

    Pekáček nebo zapékací mísu vytřeme olejem, na dno položíme plátky pomerančů, na ně orestovaná játra a zalijeme výpekem z pánve.

  • 4

    Pekáček vložíme do trouby, předehřáté na 200 stupňů a pečeme 15 - 20 minut.

  • 5

    Podáváme s hranolky, plátkem pomeranče a šťávou z pekáčku.

Komentáře k receptu