Rajčata plněná uzenou makrelou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Makrela uzená
  • 150 g Okurka salátová
  • 2 kávová lžička Ocet vinný
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 10 ks Rajčata
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2.5 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.5 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 342 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 132 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 75 mg
  • Draslík 862.7 mg
  • Vláknina 6094.4 mg
  • Vitamín A 6094.4 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.3 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vršky rajčat seřízneme, vnitřek vydlabeme. Okurku oloupeme, rozpůlíme, vykrojíme semena, okurky nakrájíme na drobné kostičky, cibuli krájíme na jemno, petrželovou nať a kopr rozsekáme nadrobno. Uzenou rybu pečlivě vykostíme, zbavíme kůže, maso rozdělíme na drobné kousky. Salát rozebereme na listy, opláchneme a necháme okapat.

  • 2

    V míse promícháme olej s hořčicí, solí, pepřem, octem a bylinkami. Do zálivky vmícháme okurky, cibuli, rybu a dobře smícháme. Směsí plníme rajčata, která klademe na servírovací mísu vyloženou listy salátu.

Komentáře k receptu