Sladká dýně s arašídy a žampiony dušená na kari

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 90 g Ořechy burské pražené
  • 90 g Žampiony čerstvé
  • 450 g Dýně
  • 50 g Dýňová semínka
  • 250 g Brambory sladké (Batáty)
  • 600 ml Vývar zeleninový
  • 300 ml Kokosové mléko
  • 4 ks Šalotka
  • 2 ks Chilli paprička
  • 2 ks Limetka kafrová
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Kari pasta
  • 1 polévková lžíce Galgan
  • 2 polévková lžíce Omáčka rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 678 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 1120 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 3.4 mg
  • Draslík 1708.5 mg
  • Vláknina 12045 mg
  • Vitamín A 12045 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.5 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dýni oloupeme, odstraníme semena a dužinu nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Olej rozpálíme ve větší pánvi a za stálého míchání na něm cca 10 minut dozlatova osmahneme rozdrcený česnek a nadrobno nakrájenou šalotku. Přidáme kari pastu a mícháme, až se prohřeje a uvolní se aroma. Poté podlijeme vývarem, přidáme natrhané listy kafrové limety, pokrájený galgán, dýni a na kostičky nakrájené sladké brambory. Za stálého míchání přivedeme k varu a na mírném ohni povaříme cca 15 minut.

  • 3

    Vmícháme nahrubo nasekané arašídy, kokosové mléko, na plátky pokrájené žampiony, sójovou a rybí omáčku. Vaříme dalších 5 minut.

  • 4

    Hotovou směs rozdělíme do vyhřátých misek, dozdobíme opraženými dýňovými semínky, chilli papričkami a ihned podáváme.

Komentáře k receptu