Tagliatelle s jehněčím masem a červenou čočkou na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Jehněčí hřbet
  • 100 g Čočka červená
  • 350 g Tagliatelle
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 250 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Cibule
  • 1 hrst Pažitka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 0.26 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Jíška instantní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1017 kcal
  • Sacharidy 89 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 578 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 159.9 mg
  • Draslík 584.7 mg
  • Vláknina 7979.3 mg
  • Vitamín A 7979.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme jehněčí maso. Vykostěný jehněčí hřbet omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na nudličky. V pánvi rozpálíme olej a maso na něm osmahneme. Dochutíme solí a pepřem a vyjmeme.

  • 2

    Oloupeme cibuli a stroužky česneku, nakrájíme je nadrobno a osmahneme na zbylém oleji. Cibuli a česnek podlijeme zeleninovým vývarem a smetanou a převaříme.

  • 3

    Na pánev přidáme ke směsi čočku a vše vaříme na středně silném plameni asi 8 minut (bez pokličky). Poté do omáčky vmícháme jíšku a necháme projít varem.

  • 4

    Tagliatelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu.

  • 5

    Opláchneme pažitku, osušíme a nakrájíme na jemno. Nakrájenou pažitku přidáme spolu s jehněčím masem do omáčky. Omáčku dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou, vše promícháme.

  • 6

    Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat a upravíme na talíře. Podáváme přelité omáčkou s jehněčím masem.

Komentáře k receptu