Růžičkové kapusty se sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 343 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 293 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 101.8 mg
 - Draslík 91 mg
 - Vláknina 8946 mg
 - Vitamín A 8946 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.7 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 21.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kapusty omyjeme, zalijeme vodou a dusíme 5 minut. Vejce rozklepneme, přidáme oloupaný a nastrouhaný česnek, sůl, pepř, promícháme, přisypeme nastrouhaný sýr a smícháme spolu s měkkými kapustami. Do skleněné mísy položíme máslo, v mikrovlnné troubě zahřejeme na 1 minutu, na teplé máslo položíme připravené kapusty a posypeme nasekaným pórkem.
 - 
                                2
Naplněnou mísu vrátíme do mikrovlnné trouby, přiklopíme a necháme dusit 2 minuty.
 - 
                                3
Hotové jídlo vyjmeme, přiklopené necháme 1 minutu ustálit a porcujeme na mělké talíře.