Tagliatelle s králíkem a hlemýždi
Suroviny
- 400 g Tagliatelle
 - 100 g Máslo bylinkové
 - 50 g Olivová pasta černá
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 150 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 100 ml Vývar telecí
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 16 ks Hlemýždi
 - 2 ks Králičí stehna
 - 2 ks Králičí prsa
 - 4 ks Králičí ledvinky
 - 2 ks Játra králičí
 - 2 ks Rozmarýn čerstvý
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 4 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Olej stolní
 - 3 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 881 kcal
 - Sacharidy 84 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 273 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 39.9 mg
 - Draslík 104.5 mg
 - Vláknina 3048.8 mg
 - Vitamín A 3048.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.8 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 52 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Tagliatelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené je scedíme a necháme okapat. Ve větší pánvi rozpustíme bylinkové máslo. Oloupeme česnek, rozpůlíme hlemýždě, petrželku omyjeme a najemno nasekáme. Pomocí lisu na česnek česnek prolisujeme k máslu a přidáme hlemýždě. Vše zpěníme, přidáme petrželku a uvařené těstoviny. Přimícháme smetanu, vše necháme projít varem a dochutíme solí, pepřem a odstavíme.
 - 
                                2
Předehřejeme troubu na 200ºC.
 - 
                                3
Připravíme králičí maso. Omyjeme je a papírovou osuškou osušíme. Na pánvi rozpálíme olej. Stehna důkladně odblaníme, osolíme je a opečeme na rozpáleném oleji spolu se dvěma snítkami čerstvého rozmarýnu. Poté je odstavíme a zhruba na 12 minut vložíme do trouby. Králičí prsa okořeníme pepřem, osolíme a asi po pěti minutách přidáme ke stehnům do trouby. Ledvinky a játra překrojíme napůl, okořeníme a zhruba 3 minuty před dopečením je přidáme do trouby. Upečené maso vyjmeme z trouby a necháme 5 minut odležet.
 - 
                                4
Pro přípravu omáčky použijeme telecí vývar, 100 ml smetany, olivovou pastu, 50 g másla a šlehačku. Telecí vývar svaříme se smetanou na poloviční množství, přidáme olivovou pastu a mícháme, až vznikne hladká omáčka. Pánev s omáčkou stáhneme z plotny. Do omáčky rozšleháme studené máslo. Než budeme omáčku podávat, vmícháme do ní ještě šlehačku.
 - 
                                5
Na talíře upravíme těstoviny, pokapeme máslem s hlemýždi a krátce gratinujeme pod grilem.
 - 
                                6
Vykostíme stehna a maso pokrájíme. Na těstoviny rozdělíme od každého druhu králičího masa a pokapeme omáčkou. Zbylou omáčku podáváme s těstovinami.