Pomeranče s krevetovým salátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 200 g Krevety tygří - loupané
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Pomeranče
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 6 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 197 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 106 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 75.1 mg
  • Draslík 276.6 mg
  • Vláknina 8123.8 mg
  • Vitamín A 8123.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 76.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pomeranče rozkrojíme podélně na poloviny, dužinu opatrně vyjmeme a nakrájíme na malé kousky.

  • 2

    Promícháme se sýrem nakrájeným na kostičky, krevetami a jemně nasekanou cibulkou. Vmícháme zakysanou smetanu, ochutíme solí, pepřem a šťávou vylisovanou z půlky citronu.

  • 3

    Salát rozdělíme do pomerančových slupek které použijeme jako misky, dozdobíme petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu