Reveňový džem s pomerančem a citronem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 30

Suroviny

  • 750 g Cukr krystal
  • 285 g Hrozinky
  • 2 ks Pomeranče
  • 2 ks Citrony
  • 1 kg Reveň (Rebarbora)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 140 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 201.5 mg
  • Vláknina 3169.7 mg
  • Vitamín A 3169.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme a oloupeme reveň (rebarboru), její řapíky nakrájíme na kousky dlouhé 20 cm a vložíme do velké varné nádoby. Přisypeme cukr, přidáme šťávu a strouhanou kůru z pomerančů i citronů a rozinky. Promícháme a necháme přikryté stát asi jednu hodinu.

  • 2

    Uvedeme do varu a vaříme za častého promíchávání asi 30 minut. Odstavíme a džem necháme ve varné nádobě trochu zchladnout.

  • 3

    Plníme do vypařených sklenic, které uzavřeme, označíme a uložíme v chladu.

Komentáře k receptu