Hruškový těstovinový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Těstoviny čtyřvaječné
  • 250 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 60 g Ořechy vlašské
  • 60 g Salát Polníček
  • 1 ks Čekanka
  • 2 ks Hrušky
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 hrst Bazalka
  • 2 hrst Salát listový Dubáček
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 687 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 105 g
  • Sodík 965 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 46.9 mg
  • Draslík 533.8 mg
  • Vláknina 13098.2 mg
  • Vitamín A 13098.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci s osolenou vodou uvaříme těstoviny, scedíme je, propláchneme studenou vodou. Natrháme si čekanku a salát Dubáček, hrušky rozpůlíme, nakrájíme na kostičky a smícháme se lžící citronové šťávy. K listům salátu přimícháme na kostičky nakrájený sýr, nakrájené ořechy, hrušky, rajčata, cibule, mrkev, těstoviny, lístky bazalky a Polníček. Olej smícháme se zbytkem citronové šťávy, octem, solí, pepřem a touto zálivkou přelijeme salát.

Komentáře k receptu