Těstoviny s vejci a sýrem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Těstoviny čtyřvaječné
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 80 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 4 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 712 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 509 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 289.3 mg
  • Draslík 77.8 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody s trochou oleje, slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    V kastrole rozehřejeme máslo, vsypeme uvařené těstoviny, zamícháme a vlijeme rozšlehaná vejce. Mícháme, až vejce ztuhnou a nakonec pokrm podle chuti osolíme.

  • 3

    Na talířích posypeme každou porci nastrouhaným sýrem.

  • 4

    Můžeme doplnit zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu