Pikantní smažená rýže se zeleninou a kešu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 50 g Ořechy Kešu
  • 50 g Kokos - mletý (Kopra)
  • 115 g Fazolové lusky zelené
  • 90 g Rýže jasmínová
  • 0.5 kávová lžička Cukr třtinový
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Zelí čínské
  • 1 ks Limetka
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Ocet rýžový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 631 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 304 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 1178.3 mg
  • Vláknina 33065 mg
  • Vitamín A 33065 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 94.3 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži uvaříme v osolené vodě a uchováme teplou.

  • 2

    Ve woku rozpálíme olej, na středním ohni do zlatova osmahneme nadrobno pokrájený česnek. Přidáme na jemno nasekanou chilli papričku bez semínek, opražené kešu oříšky a pražený kokos. Za stálého míchání krátce orestujeme, vmícháme cukr, sójovou omáčku, rýžový ocet a přibližně 2 minuty prohřejeme. Poté směs shrneme na stranu a do pánve rozklepneme vejce. Necháme trochu ztuhnout, promícháme dřevěnou vařečkou se směsí.

  • 3

    Vložíme na plátky nakrájené zelené fazolky, krouhané zelí a uvařenou rýži. Restujeme a mícháme, dokud zelenina nezměkne.

  • 4

    Hotovou směs rozdělíme do misek a podáváme s měsíčky limety, které slouží k zakápnutí rýže.

Komentáře k receptu