Thajská smažená rýže s vepřovým masem a zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Vepřové maso libové
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 2 ks Chilli paprička
  • 1 ks Limetka
  • 1 kg Rýže dušená
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Česnek
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Omáčka rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 478 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 206 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 152.8 mg
  • Draslík 137.1 mg
  • Vláknina 5401 mg
  • Vitamín A 5401 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2531 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve woku rozpálíme olej a necháme na něm cca 2 minuty zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Vložíme na kostičky pokrájené maso a za stálého míchání restujeme dohněda. Poté vlijeme rozšlehaná vejce a mícháme, až se z nich vytvoří hrudky. Přidáme uvařenou rýži a důkladně ji obalíme ve směsi.

  • 2

    Přidáme rybí a sójovou omáčku, dochutíme cukrem a za stálého míchání ještě chvíli smažíme, až se směs prohřeje.

  • 3

    Hotovou rozdělíme do vyhřátých misek, dozdobíme nadrobno nasekanou jarní cibulkou a chilli papričkami, doplníme měsíčky limetky a ihned podáváme.

Komentáře k receptu