Přílohová dušená karotka s bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 600 g Karotka
  • 250 ml Vývar drůbeží
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 0.5 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 0.5 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 298 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 348 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 24 mg
  • Draslík 497.9 mg
  • Vláknina 8548.5 mg
  • Vitamín A 8548.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.3 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bylinky nasekáme nadrobno, karotku očistíme a nakrájíme na silnější nudličky.

  • 2

    Na másle roztavíme cukr, přimícháme karotku, osolíme a zlehka osmažíme. Poté přilijeme vývar, na mírném plameni za občasného míchání dusíme. Když je karotka měkká, vmícháme bylinky.

  • 3

    Karotku podáváme jako přílohu k masu.

Komentáře k receptu