Zeleninový salát s bulgurem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 339 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 13 g
- Sodík 83 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 899.9 mg
- Vláknina 27042 mg
- Vitamín A 27042 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49.9 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Bulgur důkladně propláchneme ve studené vodě a namočíme do vody vroucí, aby změkl. 
- 
                                2Rajčata omyjeme a nakrájíme na drobné kousky. Omytou cibulku i s natí, mátu a petrželku jemně nasekáme. V misce metlou sešleháme citronovou šťávu a olej. 
- 
                                3Všechnu zeleninu dáme do mísy a přidáme vychladlý, okapaný měkký bulgur a zálivku, podle chuti opepříme a osolíme, a potom důkladně promícháme. 
- 
                                4Do servírovací mísy dáme po stranách omyté a okapané listy zeleného salátu a přidáme zeleninu s bulgurem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        