Srnčí guláš s játry a ledvinkami
Suroviny
- 300 g Cibule
 - 360 g Chléb konzumní
 - 150 g Játra vepřová
 - 150 g Slanina vepřová
 - 10 g Sůl
 - 200 g Houby čerstvé
 - 50 g Mouka polohrubá
 - 5 g Jalovec
 - 20 g Feferony
 - 3 g Kmín drcený
 - 20 g Paprika mletá sladká
 - 700 g Srnčí maso
 - 150 g Vepřové ledvinky
 - 1500 ml Vývar z hovězích kostí
 - 120 ml Olej rostlinný
 - 3 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 801 kcal
 - Sacharidy 50 g
 - Tuky 44 g
 - Sodík 1856 mg
 - Bílkoviny 56 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 242.8 mg
 - Draslík 1920 mg
 - Vláknina 7120 mg
 - Vitamín A 7120 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.3 mg
 - Vitamín E 3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Použijeme ledvinky a játra ze srnčího, pokud nemáme, můžeme použít i vepřové. Maso, játra a ledvinky odblaníme, maso nakrájíme na kostky, ledvinky a játra na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, slaninu na nudličky, houby očistíme, nakrájíme na plátky, česnek prolisujeme, feferonku bez semínek posekáme.
 - 
                                2
V hrnci rozškvaříme slaninu, přidáme polovinu oleje, přisypeme cibuli, zpěníme, zasypeme mletou paprikou, rozpustíme, přidáme maso s ledvinkami, osolíme, okořeníme jalovcem, ochutíme česnekem, feferonkou, podlijeme polovinu horkého vývaru z kostí a dusíme aspoň 1 hodinu. Mezitím si v pánvi rozehřejeme druhou polovinu oleje, přidáme houby s játry, kmín, osmažíme, zaprášíme moukou, necháme rozpustit v tuku a přilijeme do guláše. Dolijeme vývar a dovaříme. Podle chuti dosolíme a odstavíme.
 - 
                                3
Guláš podáváme s čerstvým chlebem.