Vepřové kotlety v mandlovém županu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Mandle
  • 720 g Vepřové kotlety
  • 400 g Zelí hlávkové červené
  • 1 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 2 ks Hrušky
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.125 l Víno červené
  • 0.125 l Vývar drůbeží
  • 3 polévková lžíce řepkový olej
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 718 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 284 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 124.2 mg
  • Draslík 1249 mg
  • Vláknina 18209.8 mg
  • Vitamín A 18209.8 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 60.3 mg
  • Vitamín E 10.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Na ploché míse nebo v hlubokém talíři smícháme nasekané mandle, tymián, sůl a pepř.

  • 2

    Vepřové kotlety krátce opláchneme studenou vodou, důkladně osušíme kuchyňským papírem a několikrát obrátíme v mandlové směsi. Mandlovou panádu pevně přitiskneme.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme při střední teplotě olej. Kotlety vložíme do pánve, zvýšíme teplotu a opékáme asi 5 minut. Otočíme a kotlety z druhé strany opékáme rovněž 5 minut dozlatova. Potom je vyndáme z pánve, vložíme do ohnivzdorné mísy a dopečeme v předehřáté troubě asi 15 minut. Vypečená šťáva šťáva by měla být po dopečení světlá.

  • 4

    Pánev vytřeme kuchyňským papírem jen tak, aby zůstala lehce mastná. Hrušky oloupeme, rozpůlíme, odstraníme jádřince a zbytky po stopkách a dužinu nakrájíme na špalíky. Z červeného zelí odstraníme vrchní listy, hlávku rozkrojíme, odstraníme košťál a listy nakrájíme na proužky.

  • 5

    Rozpálíme pánev a vsypeme nakrájené hrušky. Snížíme teplotu a mícháme, dokud hrušky nezhnědnou. Přidáme červené zelí, přilijeme víno nebo vodu a při nízké teplotě zakryté dusíme, dokud zelí nezměkne.

  • 6

    Na talíře rozdělíme zelí a hrušky, maso vyndáme z trouby a na každý talíř dáme jednu kotletu v županu.

Komentáře k receptu