Arabská rajčatová polévka s rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 450 g Kosti hovězí morkové
  • 100 g Rýže loupaná
  • 150 g Jogurt bílý
  • 8 ks Rajčata
  • 1 ks Skořice celá
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 778 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 73 g
  • Sodík 56 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 295 mg
  • Vláknina 10599.8 mg
  • Vitamín A 10599.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté hovězí kosti s kouskem skořice zalijeme ve větším hrnci vodou, přivedeme k varu a vaříme přibližně 1 hodinu. Během vaření odebíráme tvořící se pěnu. Po hodině přidáme opláchnutou rýži a vaříme dalších 20 minut. Kosti a skořici z vývaru vyjmeme, vložíme oloupaná rajčata, opepříme a osolíme. Když rajčata změknou, rozmačkáme je. Nakonec do polévky přidáme jogurt, důkladně promícháme a podáváme.

Komentáře k receptu