Kapří hranolky s dipem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kapr obecný
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Solamyl
  • 5 g Paprika mletá sladká
  • 10 g Zázvor mletý
  • 3 g Kmín drcený
  • 4 g Sůl
  • 4 g Chilli koření mleté
  • 40 g Kopr čerstvý
  • 140 g Majonéza
  • 40 ml Omáčka sójová
  • 20 ml Limetková šťáva
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 dl Voda pitná
  • 0.2 dl Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 622 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 652 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 99 mg
  • Draslík 709.7 mg
  • Vláknina 4068.2 mg
  • Vitamín A 4068.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.5 mg
  • Vitamín E 6.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na marinádu smícháme prolisovaný česnek, sójovou omáčku, vodu, zázvor, kmín, sůl a chilli. Kapří filety nakrájíme na proužky, pokapeme citronovou šťávou a ponoříme do marinády, necháme 3 hodiny uležet.

  • 2

    Zatím vyrobíme limetkový dip. Do mixéru vložíme majonézu, česnek, kopr a limetkovou šťávu a umixujeme dohladka.

  • 3

    Marinované kapří hranolky obalíme v hladké mouce smíchané se solamylem a paprikou, poté je osmažíme na rozpáleném oleji. Podáváme s limetkovým dipem.

Komentáře k receptu