Pečená jehněčí kýta s pikantním přelivem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 špetka Koriandr mletý
  • 1 špetka Kmín mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2.5 l Voda pitná
  • 0.5 dl Citronová šťáva
  • 1.5 kg Jehněčí kýta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 453 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 179 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 131.3 mg
  • Draslík 570.2 mg
  • Vláknina 159.3 mg
  • Vitamín A 159.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí kýtu potřeme citronovou šťávou, opepříme a osolíme.

  • 2

    V misce smícháme papriku, koriandr a kmín, přidáme prolisovaný česnek a změklé máslo, vše ušleháme do pěny, kterou maso důkladně potřeme.

  • 3

    Kýtu vložíme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě za občasného podlévání přibližně hodinu a půl do úplného změknutí masa.

  • 4

    Upečenou kýtu rozkrájíme na porce a dáme na servírovací talíře.

Komentáře k receptu