Thajská zeleninová směs s pikantní omáčkou A La Chiang Mai

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Hrášek
  • 125 g Fazolové lusky zelené
  • 125 g Chřest zelený
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Brokolice
  • 0.5 ks Květák
  • 2 ks Rajčata
  • 4 ks Šalotka
  • 1 ks Chilli paprička
  • 5 ks Thajský lilek
  • 8 ks Klasy kukuřičné mražené
  • 1 špetka Sůl
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 266 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 261 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1605.7 mg
  • Vláknina 17696 mg
  • Vitamín A 17696 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 213.4 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brokolici a květák rozdělíme na růžičky, fazolové lusky a chřest očistíme. Do hrnce s vroucí vodou umístíme pařáček, vložíme na něj připravenou zeleninu a v páře cca 4 minuty podusíme. Změklé suroviny přemístíme do mísy, přidáme kukuřičné klasy a cukrový hrášek. Zlehka osolíme, promícháme a odložíme.

  • 2

    Na omáčku si rozpálíme gril. Z chilli papriček odstraníme semínka, česnek a šalotku oloupeme, rajčata rozkrojíme na poloviny. Vše společně s lilky zabalíme do alobalu a opékáme na grilu cca 10 minut do změknutí. Mezitím jednou nebo dvakrát balíček obrátíme. Poté zeleninu vyklopíme do hmoždíře nebo mixéru, přilijeme sójovou omáčku, citronovou šťávu, ochutíme solí a cukrem a zpracujeme do polotekuté směsi.

  • 3

    Omáčku přelijeme do servírovací mísy a podáváme se směsí zeleniny.

Komentáře k receptu