Jarní závitky s lososem a bylinkovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 500 g Losos - filety
  • 95 ml Ocet rýžový
  • 105 ml Limetková šťáva
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 3 kávová lžička Zázvor celý
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 12 ks Rýžový papír
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 8 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 6 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 109 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 171 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 22.4 mg
  • Draslík 195.6 mg
  • Vláknina 1489.8 mg
  • Vitamín A 1489.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lososa nakrájíme na 12 proužků velkých přibližně 8 x 2 x 2 cm a vložíme na 30 minut do marinády smíchané ze 75 ml rýžového octa, 75 ml limetkové šťávy, 2 lžic nakrájeného koriandru a 1 lžičky nastrouhaného zázvoru.

  • 2

    Rozšleháme 30 ml limetkové šťávy, 20 ml rýžového octa, sójovou omáčku, rybí omáčku, cukr, 2 lžičky nastrouhaného zázvoru, 4 lžíce nakrájeného koriandru a nakrájenou petrželku. Přejeme-li si omáčku velmi jemnou, všechny přísady rozmixujeme. Misku s bylinkovou omáčkou odložíme stranou.

  • 3

    Z oloupaných jarních cibulek a oškrábané mrkve nakrájíme 8 cm dlouhé jemné nudličky.

  • 4

    Kousky lososa vyjmeme z marinády a osušíme.

  • 5

    Postupně namáčíme do horké vody plátky rýžového papíru, které necháme změknout. Položíme je na čistou utěrku, doprostřed položíme kousek lososa, několik proužků cibulky a mrkve a několik lístků koriandru. Pevně zavineme, hrany papíru stáčíme směrem dovnitř, aby náplň nevypadávala.

  • 6

    Stočené závitky pokládáme krajem papíru dolů. Stejným způsobem pokračujeme až do spotřebování všech surovin.

  • 7

    V pánvi rozehřejeme arašídový olej a závitky po obou stranách osmažíme dozlatova. Do oleje závitky opět pokládáme krajem papíru dolů. Na ubrousku je zbavíme přebytečného tuku.

  • 8

    Horké ihned podáváme s připravenou bylinkovou omáčkou.

Komentáře k receptu