Pikantní masové nudličky v arabském chlebu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 165 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 4 ks Rajčata
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Nové koření mleté
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Kardamom
  • 1 špetka Hřebíček
  • 1 špetka Kmín mletý
  • 16 plátek Chléb Pita
  • 0.35 dl Olej olivový
  • 1.5 dl Ocet vinný
  • 1 dl Citronová šťáva
  • 1 kg Telecí kýta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 206 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 122 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 97.5 mg
  • Draslík 582.1 mg
  • Vláknina 1441.6 mg
  • Vitamín A 1441.6 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme sůl, pepř, muškátový oříšek, kardamon, hřebíček, nové koření, bobkový list a kmín. Ke koření přilijeme vinný ocet a citronovou šťávu, vše důkladně promícháme.

  • 2

    Maso umyjeme, osušíme, naklepeme a dáme marinovat na několik hodin do kořenící směsi. Marinované plátky masa pak nakrájíme na nudličky.

  • 3

    V pánvi rozpálíme olej a na něm nudličky masa osmažíme dozlatova.

  • 4

    Na placky arabského chleba dáme usmaženou masovou směs, k ní plátky rajčat, posypeme nasekanou petrželovou natí a chléb stočíme do pevné roličky. Chléb s masem můžeme nechat ještě zapéct na rozpáleném grilu.

  • 5

    Podáváme teplé a i studené.

Komentáře k receptu