Smažené makrely v marinádě z citrusů
Suroviny
- 800 g Makrela - filety
 - 40 g Mouka pšeničná hladká
 - 100 ml Olej olivový
 - 50 ml Citronová šťáva
 - 14 ml Olej rostlinný
 - 50 ml Pomerančová šťáva
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Cibule
 - 3 ks Paprika zelená
 - 2 polévková lžíce Citronová kůra
 - 2 polévková lžíce Pomerančová kůra
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 740 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 56 g
 - Sodík 281 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 140 mg
 - Draslík 846.8 mg
 - Vláknina 5099.1 mg
 - Vitamín A 5099.1 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 67.7 mg
 - Vitamín E 3.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Filety z makrely osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Papriky zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme na proužky, citronovou a pomerančovou kůru nastrouháme.
 - 
                                2
Ryby po obou stranách usmažíme na oleji a necháme vychladnout. Poté vložíme do skleněného pekáče, zasypeme paprikami, cibulí a kůrou z citrusů. Přelijeme olivovým olejem, šťávou z pomeranče a citronu. Ryby necháme v chladu přes noc marinovat. Podáváme přelité marinádou.