Japonská dýně dušená s kokosovým krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 175 g Cukr krupice
  • 750 ml Kokosové mléko
  • 1 ks Dýně
  • 4 ks Máta
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 735 kcal
  • Sacharidy 106 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 69 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 94 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 2607.8 mg
  • Vláknina 7501.6 mg
  • Vitamín A 7501.6 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 70.7 mg
  • Vitamín E 8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Japonskou dýni kaboča rozkrojíme na poloviny, kůru a jádřince odstraníme. Několik semínek důkladně omyjeme, osušíme a nasucho opražíme na rozehřáté pánvi nebo opečeme na plechu v troubě. Dužinu pokrájíme na nudličky.

  • 2

    Kokosové mléko vlijeme do hrnce, přidáme cukr, osolíme a přivedeme k varu. Vložíme dýni a necháme zvolna vařit 10-15 minut do změknutí.

  • 3

    Hotový dezert rozdělíme do misek, ozdobíme praženými semínky, snítkou máty a ihned podáváme.

Komentáře k receptu