Japonská dýně dušená s kokosovým krémem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 735 kcal
- Sacharidy 106 g
- Tuky 35 g
- Sodík 69 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 94 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 2607.8 mg
- Vláknina 7501.6 mg
- Vitamín A 7501.6 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 70.7 mg
- Vitamín E 8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Japonskou dýni kaboča rozkrojíme na poloviny, kůru a jádřince odstraníme. Několik semínek důkladně omyjeme, osušíme a nasucho opražíme na rozehřáté pánvi nebo opečeme na plechu v troubě. Dužinu pokrájíme na nudličky. 
- 
                                2Kokosové mléko vlijeme do hrnce, přidáme cukr, osolíme a přivedeme k varu. Vložíme dýni a necháme zvolna vařit 10-15 minut do změknutí. 
- 
                                3Hotový dezert rozdělíme do misek, ozdobíme praženými semínky, snítkou máty a ihned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        