Kořeněné hrušky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Kmín celý
  • 1 ks Citrony
  • 5 ks Kardamom
  • 2 ks Skořice celá
  • 4 ks Hrušky
  • 3 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 368 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 14 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 80 g
  • Cholesterol 9 mg
  • Draslík 862.7 mg
  • Vláknina 61193.8 mg
  • Vitamín A 61193.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do malého hrnce vložíme máslo, citronovou šťávu, med, skořici, kmín, kardamom a zahříváme za občasného míchání 10 minut. Rozehřejeme troubu na 225 stupňů.

  • 2

    Oloupané a rozpůlené hrušky dáme do zapékací mísy zakulacenou stranou nahoru. Nalijeme na ně výše uvedenou směs z citronové šťávy. Odstraníme skořici a kardamom, dáme péct na 20 minut. V polovině pečení je ještě polijeme šťávou.

Komentáře k receptu