Štika na paprice a cibuli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Štika obecná
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 16 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 180 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 195 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 69 mg
  • Draslík 44.4 mg
  • Vláknina 1113 mg
  • Vitamín A 1113 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené porce štiky osolíme, poprášíme mletou paprikou a pokapeme octem. Necháme asi 1 hodinu odpočinout v chladu.

  • 2

    Potom porce obalíme v hladké mouce a opečeme na pánvi na oleji.

  • 3

    Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a osmažíme na másle dozlatova. Po osmažení zakapeme citronovou šťávou.

  • 4

    Opečené porce štiky upravíme na talíře, posypeme cibulí a přelijeme máslem.

  • 5

    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo čerstvý chléb.

Komentáře k receptu