Štika s křenem na slezský způsob

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Štika obecná
  • 80 g Zelenina kořenová
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Křen
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Strouhanka
  • 1 ks Pepř černý celý
  • 2 dl Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 815 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 857 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 73 g
  • Cholesterol 120 mg
  • Draslík 289.2 mg
  • Vláknina 13031.8 mg
  • Vitamín A 13031.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 63.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Naporcujeme štiku, osolíme a necháme odležet asi 30 minut.

  • 2

    Připravíme si kořenovou zeleninu a cibuli, necháme však celé kusy.

  • 3

    Osušíme si porce štiky a uvaříme ve slané vodě s kořenovou zeleninou a cibulí. Přidáme bobkový list a několik kuliček pepře.

  • 4

    Porce štiky přendáme do mísy, posypeme nastrouhaným křenem a strouhankou.

  • 5

    Zalijeme rozpuštěným, do hněda zbarveným máslem a podáváme s vařeným bramborem.

Komentáře k receptu