Jelení guláš se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Brambory vařené
  • 300 g Cibule
  • 100 g Cuketa
  • 100 g Květák
  • 100 g Mrkev kořen
  • 8 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 80 g Sádlo škvařené
  • 900 g Jelení maso
  • 1200 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 421 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 854 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 140.4 mg
  • Draslík 979.7 mg
  • Vláknina 7968.3 mg
  • Vitamín A 7968.3 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Odblaněné jelení maso nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno nasekáme, květák rozebereme na malé růžičky, očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka, omytou cuketu na kostičky.

  • 2

    V hrnci rozpustíme sádlo, osmahneme na něm cibuli, přisypeme kostky masa, osmažíme, podlijeme trochou vody, osolíme, opepříme a podusíme aspoň hodinu.

  • 3

    Přidáme mrkev, podusíme 10 minut, přisypeme růžičky květáku, cuketu a dodusíme.

  • 4

    Guláš podáváme s vařeným bramborem.

Komentáře k receptu