Salát z lína
Suroviny
- 50 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
 - 400 g Rýže dušená
 - 500 g Lín
 - 150 g Majonéza
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Kari koření
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Okurky nakládané
 - 1 ks Rajčata
 - 0.5 ks Salát hlávkový
 - 1 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 497 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 2478 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 156.7 mg
 - Vláknina 9134 mg
 - Vitamín A 9134 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.1 mg
 - Vitamín E 4.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné a omyté porce lína uvaříme v osolené vodě s trochou octa. Měkké maso vyjmeme, vykostíme, zbavíme kůže a nakrájíme nadrobno.
 - 
                                2
Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli vsypeme do mísy a promícháme s vařenou (nebo dušenou) rýží, okapaným hráškem, rybím masem, nasekanými okurkami a kari kořením. Přidáme majonézu a vše zlehka promícháme.
 - 
                                3
Podáváme na omytých salátových listech, ozdobíme dílky omytého rajčete a pokapeme citronovou šťávou.