Salát z ovesných vloček s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 20 g Ořechy vlašské
  • 120 g Vločky ovesné
  • 1 ks Jablka
  • 1 l Voda pitná
  • 2 dl Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 367 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 72 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 34.7 mg
  • Draslík 200.9 mg
  • Vláknina 11470.7 mg
  • Vitamín A 11470.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ovesné vločky necháme přes noc namočené ve vodě s citronovou šťávou.

  • 2

    Jablka oloupeme, omyjeme a najemno nastrouháme.

  • 3

    Namočené vločky v případě potřeby scedíme, v míse je smícháme s nastrouhanými jablky a zakysanou smetanou, podle chuti přidáme med.

  • 4

    Vločkový salát rozdělíme do misek, posypeme jemně nasekanými vlašskými ořechy a podáváme.

Komentáře k receptu