Paprikový halibut
Suroviny
- 600 g Halibut atlantický
 - 100 g Paprika zelená
 - 200 g Paprika žlutá
 - 200 g Paprika červená
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Tymián sušený
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 2 kávová lžička Citronová šťáva
 - 1 kávová lžička Pepř bílý
 - 1 kávová lžička Oregano sušené
 - 1 špetka Cukr krupice
 - 2 stroužek Česnek
 - 0.1 l Víno bílé
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 3 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
 - 0.6 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 263 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 281 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 53.4 mg
 - Draslík 974.3 mg
 - Vláknina 4958 mg
 - Vitamín A 4958 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 177.5 mg
 - Vitamín E 2.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyjeme a osušíme rybí filé, nakrájíme na kostky, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Papriky zbavíme jadérek, umyjeme a nakrájíme na proužky.
 - 
                                2
Rybí kostky obalíme v mouce. Ve woku rozpálíme olej a rybí kostky smažíme ze všech stran, poté je vyndáme a dáme stranou.
 - 
                                3
Do zbylého výpeku dáme nakrájenou papriku a 3 minuty smažíme. K paprice přidáme rozetřený česnek, šlehačku, rajčatový protlak, bílé víno, sůl, pepř, mletou papriku, cukr, tymián. Pod pokličkou dusíme 8 minut. Přidáme rybí kostky a ohříváme 2 minuty.
 - 
                                4
Ihned podáváme.