Mořský jazyk se šafránem
Suroviny
- 600 g Mořský jazyk
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř bílý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Okurka salátová
- 1 špetka Šafrán
- 1 l Vývar rybí
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
- 2 polévková lžíce Kerblík
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 294 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 12 g
- Sodík 1119 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 85.7 mg
- Draslík 1128 mg
- Vláknina 2936 mg
- Vitamín A 2936 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Mořské jazyky opláchneme a osušíme. Pokapeme třemi čtvrtinami citronové šťávy, osolíme a opepříme. 
- 
                                2Oloupeme a nasekáme cibuli. Okurku oloupeme, rozpůlíme ji podélně a odstraníme jádra. Dužinu nakrájíme na kostky. 
- 
                                3Máslo rozehřejeme v hrnci, podusíme cibuli a okurku, zaprášíme šafránem a necháme zesklovatět. Podlijeme rybím vývarem, přidáme smetanu, sůl a pepř. Uvedeme do varu a do vařící omáčky vložíme rybu. 
- 
                                4Hrnec odstavíme a necháme rybu dojít 6 minut. Poté rozdělíme na talíře. 
- 
                                5Kerblík omyjeme a otrháme lístky. Omáčku osolíme, opepříme, přidáme zbytek citronové šťávy a posypeme kerblíkem. 
- 
                                6Podáváme k rybě. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        